nieuwsbrief

Straattheater zaterdag 30 augustus 2014

STRAATTHEATER: WAT GAAT ER ALLEMAAL GEBEUREN DAN?

Tijdens Westerpop 2014 zullen er op zaterdag 30 augustus niet alleen bands te zien zijn; ook dit jaar is er weer een aantal
side-acts geprogrammeerd voor jong en oud, en alles wat daar tussen zit.

De side-acts zullen op zaterdag 30 augustus regelmatig op verschillende locaties tussen het publiek opduiken in verschillende gedaantes. Sommige acts zijn onopvallend aanwezig maar weten toch je aandacht te vangen. Het heeft geen zin om te proberen hen te ontwijken, want dan komen ze je gegarandeerd speciaal opzoeken. Andere acts zijn heel nadrukkelijk aanwezig of spelen op een vaste locatie op het festival terrein. Elke voorstelling is anders. Elke voorstelling is uniek. Bij sommige acts is het belangrijk om kinderen in het oog te houden en afstand te houden, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Geef de acts de ruimte zodat meer mensen de act kunnen zien.

Locoburgemeester

Omdat de burgervader zelf niet aanwezig kon zijn heeft hij zijn locoburgemeester gestuurd om de stemming onder de burgers te peilen. Bij de loco zelf zit de stemming er al snel in, hoe komt dat toch. De locoburgemeester is een creatie van Free Fantasy.

The Miami Boys

Twee aangespoelde beach-boys surfen zwierig over het veld. Op de aangepaste beats proberen ze menig vrouwvolk te versieren. Benieuwd of en hoe dat lukt!

Dokter Quak

Op het open spreekuur van dokter Quak tijdens Westerpop zullen vele ziekten de revue passeren. Komt de verhoging door de warmte, de schaamte, of de alcohol. Deze festivalarts zonder schaamte legt de vinger op de zere plek. Misschien heeft hij wel het juiste pilletje voor je. Ook bij u kan hij een onderzoek afnemen of een opbeurend of informatief gesprek voeren, waarna u er weer met goede moed tegenaan kan. Dokter Quak is een creatie van Free Fantasy.

Cornelis

Met een mythische zonne-kar rijdt Cornelis onhoorbaar over het veld. Onder zijn zonnepanelen worden verhalen op sterk water bewaart. Grote verhalen, kleine verhalen maar bovenal verhalen die bijna iedereen is vergeten. Als een jutter verzamelt Cornelis ze, bewaart ze in zijn kar en laat ze zwijgend in een donker hoekje zien aan wie dat wil. Een projector wekt de verhalen tot leven, totdat de energie op raakt en de kar zonlicht nodig heeft. En dan...... gaat Cornelis de paden weer op.


En wie weet, misschien loopt u nog wel meer raars tegen het lijf.