WESTERPOP terug in 2018!

Ma 05 december 2016

Westerpop zal terugkeren op 6 en 7 juli 2018. Hiermee is Westerpop definitief een biënnale geworden. Het gratis toegankelijke Delftse popfestival heeft in de zomer 2016 plaatsgevonden op een nieuwe locatie.

Het festival moest na de zilveren-jubileum-editie in 2014 noodgedwongen verhuizen vanwege een oprukkende spoorzone in de stad. Door de zoektocht naar een nieuwe locatie was er in 2015 geen festival mogelijk. Westerpop heeft tijdens de editie in 2016 ruim 17.000 bezoekers mogen ontvangen. Dit was een enorm groot succes.

De nieuwe locatie, het sportterrein van het Stanislas College is zeer positief geëvalueerd. Bezoekers, organisatie, leveranciers en artiesten zijn enorm enthousiast over de keuze voor het terrein. Vergunning-technisch was het volgens de organisatie een moeizame weg naar de nieuwe locatie mede door verscherpte wet- en regelgeving.

Dat Westerpop kiest voor een biënnale heeft te maken met het gemeentelijk subsidie beleid voor cultuur in de stad. Door forse bezuinigingen op subsidie binnen Delft op cultuur is het alleen mogelijk om het populaire Delftse festival om het jaar te laten plaatsvinden.

Nieuws

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.