Programma Westerpop 2019 nu bekend

Za 20 april 2019

Het programma van de 28e editie van Westerpop in Delft is op paaszaterdag bekend gemaakt. Maar liefst 22 acts zullen in het weekend van 19 en 20 juli acte de presence geven. Het kan allemaal niet op.

Westerpop is verheugd met o.a. Hausmagger die met een afscheidstour bezig is en Indian Askin, de band die dit jaar ook op Pinkpop speelt en aan de vooravond staat van hun grote doorbraak. Goed om te zien dat Zuco 103 met hun speciale mix van stijlen weer terug is.

Nog meer opvallende namen: de alom gewaardeerde Ruben Hein en Son Mieux die met een gloednieuw album heel veel aandacht krijgt. Blaudzun doet weinig festivals deze zomer maar komt wel naar Delft. Martijn Fischer vertolkt – met volledige band - alle grote hits van Hazes. Wild Romance, de band van Herman Brood staat na de documentaire ‘Buying the Band’ en een nieuw album weer volledig in de schijnwerpers. De show van EVERLAST waarin de grote hits van zowel House of Pain als van de man zelf worden gespeeld. Uit Ierland komt de elektronische dance act Le Galaxie de avond afsluiten.

Ook dit jaar zijn er op Westerpop - zowel op vrijdag 19 juli als op zaterdag 20 juli - twee podia. Op vrijdag 19 juli vanzelfsprekend vier baanbrekende Nederlandse bands op de Main Stage. Daarnaast drie regionale bands die strijden om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage.

Op zaterdag 20 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op de Main Stage. Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zes jonge opkomende Europese bands. Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme.

Alles over een boeiend nationaal en internationaal aanbod op de 28e editie van Westerpop vind je onder programma. Check de YouTube clips!

Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet en maakt tijdens de concerten gebruik van ‘special effects.'

O ja, Westerpop wordt georganiseerd door maar liefst 230 vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Gemeente Delft, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie.

Nieuws

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.