Huisregels

Door aanwezig te zijn op Westerpop, ga je automatisch akkoord met onderstaande huisregels.

Glas, blik, plastic flessen, kartonnen verpakkingen en gevaarlijke voorwerpen zijn verboden op het festivalterrein en worden bij de ingang in beslag genomen. Honden zijn niet toegestaan. Drugsbezit en -gebruik is verboden. De verkoop van  consumptiemunten sluit om 23:30 uur. Bars sluiten om 23:45 uur. Consumptiemunten worden niet teruggenomen.
Bij grote drukte is het beleid dat er op dat moment geen bezoekers worden toegelaten!

Geen alcohol onder de 18 jaar!

Er wordt absoluut geen alcohol verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Legitimatie tot 21 jaar is verplicht. Bij twijfel wordt er naar legitimatie gevraagd. Legitimerenm kan bij de Infostand. Na ontvangst van een polsbandje kun je dan zwak-alcoholische drank kopen en gebruiken.

Pinnen?

Ja dat kan. Je kunt je consumptiemunten ook per pin betalen. Mogelijk vanaf 5 munten. Munten te gebruiken voor zowel eten als drinken. Munten worden niet retour genomen.

Fotografie en filmopname maken?

Op de muziek en optredens tijdens Westerpop is het beeld- en geluidsrecht van toepassing. Daarom is het niet toegestaan om bewegende beeld- en geluidsopnames te maken. Het meenemen van professionele opname apparatuur is tevens niet toegestaan. Fotograferen vanuit het veld is wel toegestaan. Camera's met verwisselbare lenzen en spiegelreflexcamera's zijn niet toegestaan. Bij twijfel neemt de leidinggevende van de security bij de ingang een beslissing.

Eigen Risico

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van Westerpop is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

Toegangscontroles

Voor de veiligheid van bezoekers en artiesten kan bij de toegangspoorten worden gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd.

De volgende zaken mogen niet mee het festivalterrein op:

 • drink- en etenswaren
 • glas en blik
 • fietsen, stepjes e.d.
 • (plastic) flessen
 • geluids- en/of beeld opname apparatuur, m.u.v. mobiele telefoons (op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing)
 • gevaarlijke/scherpe voorwerpen
 • medicijnen (alleen toegestaan met een doktersverklaring)
 • (semi-)professionele fotocamera’s, waaronder wordt verstaan camera’s met verwisselbare lenzen
 • stoelen, krukjes e.d.
 • vuurwerk
 • wapens

Verloren of gevonden voorwerpen

Ben je iets verloren? Meld je bij de infostand tijdens het festival. Heb je iets gevonden? Geef het dan af bij de infostand. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen verzameld door de organisatie. Iets verloren? stuur een mail naar info@westerpop.nl. Een week na het festival worden waardevolle gevonden voorwerpen naar het stadskantoor van de Gemeente Delft aan het Stationsplein gebracht.

Tot slot

Vol is vol! Bij teveel bezoekers sluit Westerpop al dan niet tijdelijk de poort. Informatie over dit beleid is tijdens Westerpop te volgen via facebook Westerpop.