Huisregels

Door aanwezig te zijn op Westerpop ga je automatisch akkoord met onze huisregels. 

Glas, blik, plastic flessen, kartonnen verpakkingen en gevaarlijke voorwerpen zijn verboden op het festivalterrein en worden bij de ingang in beslag genomen. Honden zijn niet toegestaan. Drugsbezit en -gebruik is verboden. Bij grote drukte is het beleid dat er op dat moment geen bezoekers worden toegelaten.

Geen alcohol onder de 18 jaar

Er wordt absoluut geen alcohol verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Legitimatie tot 21 jaar is verplicht. Bij twijfel wordt er naar legitimatie gevraagd. Legitimeren kan bij de informatiestand. Na ontvangst van een polsbandje kun je dan zwak alcoholische drank kopen en gebruiken.

Consumptiemunten

Op Westerpop worden consumptiemunten gebruikt voor voedsel en drank. Munten kun je zowel contant afrekenen als pinnen (vanaf 3 munten). De verkoop van consumptiemunten sluit om 23:30 uur. Bars sluiten om 23:45 uur. Consumptiemunten worden niet teruggenomen.

Fotografie en filmopname

Op de muziek en optredens tijdens Westerpop is het beeld- en geluidsrecht van toepassing. Daarom is het niet toegestaan om (bewegende) beeld- en geluidsopnames te maken. Het meenemen van professionele opnameapparatuur is niet toegestaan. Camera's met verwisselbare lenzen en spiegelreflexcamera's zijn eveneens niet toegestaan. Fotograferen vanaf het veld met bijvoorbeeld een mobiele telefoon is wel toegestaan. Bij twijfel neemt de leidinggevende van de security bij de ingang een beslissing.

Eigen risico

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van Westerpop is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

Toegangscontroles

Voor de veiligheid van bezoekers en artiesten kan bij de toegangspoorten worden gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd.

De volgende zaken mogen niet mee het festivalterrein op:

 • drank- en etenswaren
 • glas en blik
 • fietsen, stepjes enz.
 • (plastic) flessen
 • geluids- en/of beeldopname apparatuur, met uitzonderting van mobiele telefoons (op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing)
 • gevaarlijke en scherpe voorwerpen
 • medicijnen (alleen toegestaan met een doktersverklaring)
 • (semi-)professionele fotocamera’s, waaronder wordt verstaan camera’s met  verwisselbare lenzen
 • stoelen, krukjes enz.
 • vuurwerk
 • wapens

Verloren of gevonden voorwerpen

Ben je iets verloren? Meld je dan bij de infostand tijdens het festival. Heb je iets gevonden? Geef het dan af bij de infostand. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen verzameld door de organisatie.  Stuur een mail naar info@westerpop.nl. Een week na het festival worden waardevolle gevonden voorwerpen naar het Politiebureau in Delft gebracht.

Tip

Zorg dat je wat klein geld bij je hebt voor het toiletbezoek.

Tot slot

Vol is vol! Bij teveel bezoekers sluit Westerpop al dan niet tijdelijk de poort. Informatie over dit beleid is tijdens Westerpop te volgen via Facebook en Twitter.