Omwonenden

Aan de bewoners van de wijken in en rondom de Kogelgieterij, Henry Dunantlaan en de Kringloop.

Stichting Westerpop organiseert in Delft het gratis toegankelijke Westerpopfestival. In 2014 vierde het festival zijn 25ste editie, een zilveren jubileum. Het festival vond t/m 2014 plaats op de sportaccommodatie van het Grotius College aan de rand van het historische centrum van Delft. In 2016 is het festival voor het eerst georganiseerd op het sportterrein van het Stanislas College. Reden voor de verhuizing is dat de oude locatie valt onder de herontwikkeling van de Spoorzone en daarom niet meer beschikbaar is.

In 2015 was er geen editie van Westerpop omdat de organisatie een jaar de tijd heeft genomen om een geschikte nieuwe locatie te vinden. En dat is gelukt. Westerpop heeft een locatieovereenkomst getekend met het Stanislas College. Het gaat om het sportterrein van deze scholengemeenschap  gelegen aan het Molenhuispad in Delft. De mogelijkheden zijn zeer goed op deze locatie, ook logistiek. Het festival wordt nu als biënnale georganiseerd. Dit betekent dat het festival om het jaar zal worden gehouden. De eerstvolgende editie is op 19 en 20juli 2019.

Er zijn zo’n 230 vrijwilligers actief binnen de organisatie. Westerpop wordt jaarlijks gekenmerkt door een zeer gevarieerd aanbod aan populaire muziekstijlen, zowel lokaal als internationaal. Op vrijdagavond is er een regionale popcompetitie met als hoofdprijs de Peter Tetteroo Bokaal (genoemd naar de in 2002 overleden zanger van de Tee Set). Op het hoofdpodium, zijn er shows van nieuw Nederlands talent. Op zaterdag zullen nationale en internationale acts het grote podium met catwalk betreden. Onder de noemer Stage Europe Network treedt op het 2e podium nieuw Europees talent op. Er is een festivalmarkt en een uniek programma met straattheater.

Westerpop heeft een goede en zeer bekende reputatie in Delft. Het is één van de bekendste evenementen in deze stad. Het evenement vindt al jaren plaats zonder enige vorm van wanklank en wordt breed gedragen door de bewoners, bestuurders en ambtenaren van de stad. Tevens is sprake van een nauwe samenwerking met hulpdiensten en politie. Westerpop voldoet al vijfentwintig jaar lang aan alle vergunningen en wettelijke normen rondom productie, veiligheid en het produceren van geluid. Je kunt dan ook spreken van een goed en professioneel festival.

In de publiekstromen van en naar het festival zullen omwonenden zoveel mogelijk worden ontzien. Wij  organiseren het festival zodanig dat u als omwonende, als u er al iets van gaat merken, alleen de gezelligheid ervan mee krijgt. Dit gaan wij uiteraard begeleiden met toezicht in de vorm van security, verkeersbegeleiders en politie. In de aanloop naar het festival zullen wij u verder informeren over maatregelen die betrekking hebben op het verkeer. Stichting Westerpop heeft als doel een goed georganiseerd sympathiek evenement te realiseren met een meerwaarde voor de stad Delft en bewoners.

Wilt u met ons in gesprek? Dat kan natuurlijk

Dit zijn de contactgegevens:

Stichting Westerpop
Raamstraat 67 
2613 RW Delft 

telefoon: 06-27846617
e-mail: info@westerpop.nl